Hoe werkt Foursight?

Als u besluit om uw team te laten scannen met behulp van de Foursight tool dan volgt er eerst een introductiegesprek over hoe uw team er uit ziet, wat hun opdracht is en wat uw verwachtingen van het team zijn.

Als alle e-mailadressen van de teamleden verzameld zijn krijgt iedereen online de mogelijkheid om de vragenlijst van 37 vragen door te lopen en te beantwoorden. De vragenlijst is, naar keuze, in het Nederlands, Duits, Engels of Frans.

De deelnemer aan het onderzoek krijgt de uitslag, die in een nagesprek van maximaal een half uur met hem of haar wordt besproken. Daar zal ook nogmaals duidelijk gemaakt worden dat het hier niet gaat om een examen maar dat het profiel uitsluitend aangeeft wat je  natuurlijke voorkeuren in het creatief proces zijn en dus niet je vaardigheden.

Nadat iedereen zijn resultaten ziet en indien mogelijk deelt met elkaar, ontstaat er al veel duidelijkheid

waarom zaken in een proces tot dan toe stroever verliepen dan gehoopt. Immers, iedereen voelt zich op het meest op zijn gemak en presteert het best als hij zijn eigen voorkeuren kan inzetten! Dat is vanzelfsprekend ook van eminent belang voor de toewijzing van bepaalde taken van het team.

Vervolgens komt het groepsprofiel ter sprake. Daaraan kunnen we zien waar de balans of eventuele disbalans in het team zit. Is het een team dat bijvoorbeeld aan productontwikkeling moet doen dan zul je op zijn minst een aantal ideeënbedenkers en ontwikkelaars nodig hebben.

Hoewel iedereen zijn persoonlijke voorkeuren in een creatief proces heeft en die door middel van de Foursight onderzoeksmethode ook duidelijk naar voren komen wil dat niet zeggen dat andere vaardigheden niet getraind kunnen worden.

Door juist de onderdelen waar de deelnemer en/of het team niet sterk op scoort te ontwikkelen door middel van gerichte training kan het niveau van uw team en medewerkers naar een hoger niveau worden gebracht. Creatieve trainingen worden uiteraard aansluitend aan Foursight helemaal op maat gemaakt voor uw bedrijf én uw medewerkers. Resultaat: u creëert een gebalanceerd team dat klaar is voor elke creatieve uitdaging!