Het belang van Charlie Watts

We denken vaak dat we een Willie Wortel nodig hebben in een bedrijf. Een ideeënspuiter die ongebreideld knettergekke vindingen over de schutting gooit. Mooi als je dat hebt maar elke auto heeft een rem nodig. Ook die van Willie Wortel.

Ik keek laatst naar een meerdelige documentaire over de Rolling Stones: My life as a Rolling Stone. Jagger, Richards,Wood en tenslotte postuum Charlie Watts werden in het spotlicht geplaatst. Van Keith Richards is het bekend dat hij het creatieve ‘enfant terrible’ is. Samen met Jagger tekent hij voor de meeste hits bij de Stones. Ook Ronnie Wood is creatief. Niet in de laatste plaats als gitarist natuurlijk maar ook als schilder en componist. Jagger is zeker een grote motor achter de Stones en als boegbeeld draagt hij een enorme verantwoordelijkheid. Maar dan die stille Charlie Watts. Hoewel hij ook ooit aan de pretchemicaliën verslaafd is geweest, is dat bij hem beperkt gebleven. Watts wordt vaak gezien als het geweten van de Stones. Strak geregisseerde protocollen is waar hij zich in thuis voelde. Charlie droeg bij voorkeur driedelige maatpakken en als de bandleden de stad onveilig maakten waar een optreden was bleef Watts op zijn hotelkamer en tekende die. Alle hotelkamers waar hij ooit was. Hij ontwierp ook de podia voor de tournees. Hij was in tegenstelling tot de vele relaties van de andere bandleden 57 jaar getrouwd met zijn Shirley.

Watts was een enorme jazzliefhebber en kenmerkend voor zijn stijl was zijn strakke slag met swing, net achter de beat, met de snaardrum als belangrijkste wapen

Een legendarische anekdote is dat een dronken Mick Jagger hem ’s nachts in een hotel wakker belde met de vraag: ‘waar is mijn f*cking drummer?’. Watts scheerde zich, poetste zijn tanden, trok zijn mooiste pak aan en klopte op Jaggers deur. Terwijl Jagger opendeed, sloeg Watts hem tegen de vlakte: ‘Noem me nooit meer jouw drummer. Jij bent mijn f*cking zanger.’ 

In uw bedrijf of organisatie heeft u ook een Rolling Stones samenstelling nodig. Een Jagger die het gezicht van uw bedrijf is en die zwierig op het podium beweegt om de aandacht op zichzelf en de band te vestigen. Iemand die de songs (uw producten) brengt met de passie waar ze mee gemaakt zijn. En dan de ondersteunde troepen, Een Keith die met zijn weergaloze solo’s dat product tot grote hoogte brengt ondersteund door een steady wingman als Ron Wood die ook zijn solopartij toevoegt. Natuurlijk is de ritmesectie van basisbelang immers die houden de beat in de maat. Charlie Watts was door zijn dominante linkerhersenhelft daar bij uitstek de geschikte persoon voor. Charlie was mogelijk een vraagverhelderaar maar zeker een ontwikkelaar terwijl Richards een ideator was en Jagger een ideator en een uitvoerder. Eerlijk gezegd denk ik dat Charlie een zogenaamd verbinder was die alle vier de profielen van Foursight achter zijn naam kon schrijven. U leest alles over Foursight door op deze link te klikken https://www.sjraputs.nl/foursight/

Ik ben benieuwd hoe uw band in elkaar zit. Heeft u alles op de bühne staan om een topband te zijn? Voelt iedereen elkaar aan en vult iedereen elkaar aanVult niemand in voor een ander? Heeft u voor uw genre de juiste bezetting. Heeft u live musicians nodig of volstaat een hiphop drumbeatmachine?

Ik kom het graag meten net zoals ik honderden andere Foursightprofielen heb geanalyseerd. Ik kom met u onderzoeken hoe we u op het affiche krijgen.

One, two, one, two three four!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.