Zullen we samen eens wat onderzoeken?

Ok, loopt u eens naar de gang naast de afdeling HRM of P&O, of misschien wel bij de welkomstbalie van uw bedrijf of organisatie. Staat of hangt daar zo’n brievenbus met het opschrift “Ideeënbus”? Tien tegen één dat hij daar al jaren ongebruikt staat te verpieteren…

FB4 en Creative Brainworks: boost naar innovatie

Lars Pacbier van FB4 (https://www.fb4.nl) en Sjra Puts van Creative Brainworks (www.sjraputs.nl) hebben de handen in elkaar geslagen om binnen uw bedrijf met een digitale variant van die oude brievenbus een stroom van nieuwe ideeën te laten ontstaan en ze tot volle groei in uw organisatie te brengen!

Wij begeleiden uw mensen, installeren een innovatieplatform en zorgen ervoor dat er een creatief en innovatief DNA binnen uw bedrijf ontstaat. Lees hieronder hoe wij dat creatieve DNA in uw bedrijf kunnen implementeren!

Brievenbus op de gang

Gouden ideeën liggen op de werkvloer. De handen dichtbij het werk worden gestuurd door de ogen en de hersens dichtbij het werk. Die mens, dichtbij het werk, ziet meer dan de mens die er verder vanaf staat.

Het is de  kunst en van het grootste belang om vanuit die basis ideeënstromen op te roepen, te katalyseren en te sturen. Om medewerkers een reden te geven met hun ideeën naar voren te komen. Oprechte aandacht voor de medewerker én zijn ideeën!

Het idee van nu is belangrijk maar het idee van morgen is misschien nog wel belangrijker!!!

De ervaring leert dat de traditionele brievenbus die op de gang dienst deed als ideeënbus nooit heeft gewerkt. Slechts een enkel, na jaren vergeeld, idee werd aan zijn ijzeren mond gevoed en voor de rest vonden we koffielepeltjes en afgevallen knopen. Reden dat mensen geen ideeën bedachten was dat ze wisten dat die nergens zouden landen. Ze kregen geen respons en geen beloning.

De oplossing is Ideamanagement: een structuur die transparant, werkbaar en resultaatgericht is.  Ideeën landen, worden ontwikkeld én verder geleid!

Geld en gemak

Gestructureerd faciliteren van ideeënstromen geeft niet alleen een individuele prikkel maar het hele bedrijf c.q. organisatie wordt creatief geactiveerd. Het systeem geeft sowieso een return on investment.

Ideamanagement kort door de bocht

Bouw een systeem rondom ideeënstromen, maak dat transparant, beloon, vráág en gééf commitment, aandacht en vertrouwen. Je inspanningen zullen worden beloond met een rijke stroom aan ideeën en oplossingen voor bottlenecks en onverwachte “wow” ideeën. Natuurlijk vraagt deze “kort door de bocht versie voor een expliciete uitleg. Die komen we u graag geven!

Hieronder een stroomschema over hoe Ideamanagement wordt opgebouwd.

We maken ons overbodig…

Ook in uw organisatie kunnen we, stapsgewijs ideamanagement implementeren. Als we, samen met een aantal mensen uit uw organisatie de zaak oppakken creëren we verantwoordelijkheid en continuïteit vanuit binnenuit. Wij maken ons op enig moment overbodig.

Hoe dan ook, we zullen een schat aan waardevolle ideeën gaan ontwikkelen die soms praktisch, dan weer beleidsmatig van grote waarde kunnen zijn.

Naast een project dat zichzelf meer dan gaat terugverdienen, is het ook een uitgelezen kans is om uw organisatie als creatief, innovatief en daadkrachtig te profileren.

Applicatie door FB4

FB4 bouwt een op maat gemaakte applicatie voor uw bedrijf/ organisatie waarin zowel directie als medewerkers ideeën kunnen plaatsen, bewerken, becommentariëren en kunnen volgen. Een systeem dat wordt opgesteld vanuit twee basisvisies:

Een applicatie moet ontzorgen in plaats van bezorgen. In de software wereld komt deze manier van werken nog te weinig voor. Agile en slim, Het systeem gaat werken met een modern rollensysteem, waardoor de organisatiestructuur vertaald wordt naar bepaalde rechten.

De nader aan te stellen Idea Managers (CCO’s) binnen uw bedrijf krijgen op maat de juiste informatie toegezonden op tijdstippen dat er ook ruimte voor kan worden gemaakt. Geen zoveelste spam-mail maar een takensysteem met concrete vervolgstappen dat tweerichtingsverkeer richting materie-deskundigen en medewerkers faciliteert. Ook notificaties voor medewerkers en periodieke overzichten richting management worden op dezelfde manier ingericht. Ontzorgen in plaats van bezorgen.

Daarbij vinden wij dat een applicatie het creatieve proces moet versnellen. In eerste opzet heeft dat de maken met de slimme output die het systeem levert op de roadmap van het creatief proces binnen een bedrijf. Waar in traditionele systemen vaak de applicatie-roadmap leidend is voor het proces wat medewerkers gaan doorlopen wordt hier andersom gedacht. Het proces van de medewerkers is leidend en dient door de applicatie gestimuleerd, geïnspireerd en geholpen te worden: Gamification.

Met behulp van interne infograhics, voorgeprogrammeerde prikkelende quizvraagjes en enkele sterke voorbeeldcases worden medewerkers meegenomen in het proces en gestimuleerd in creatieve zoektochten. En op het moment dat ze een idee indienen, mag dat ruw en ongepolijst op de bordjes van de materiedeskundigen landen. Die materiedeskundigen gaan samen met de indiener van het idee aan de slag om te finetunen.

Vanzelfsprekend houdt het opstarten van ideamanagement véél meer in dan hierboven beschreven, temeer omdat het altijd maatwerk is. Wij overleggen graag met u hoe een en ander gestalte zou kunnen krijgen.

Zullen we dan maar?

Mail voor een afspraak naar Sjra Puts info@sjraputs.nl of Lars Pacbier lars@fb4.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.